Hadházy belógatott Kövér László mögé egy STOP PROPAGANDA feliratú molinót

parlament
2020 február 17., 12:02

Elkezdődött a Parlament tavaszi ülésszaka, amit meglepetésre a szokásától eltérően nem Orbán Viktor felszólalásával kezdtek.

Az egyik felszólalás alatt Hadházy Ákos független képviselő a karzatról egy STOP PROPAGANDA feliratú molinót lógatott Kövér László házelnök mögé:

link Forrás

Hadházy egy olyan molinót is odalógatott, hogy: „A MINISZTERELNÖK A MAJORSÁGÁT!” Erről Szabó Szabolcs független képviselő rakott ki képeket:

link Forrás

Nem sokkal előtte azt írta a Facebookon„Kövér László azt akarja, hogy az ellenzéki képviselők a kormány legpiszkosabb hazugságait és hergeléseit, alázásait is csendben, hátratett kézzel, jólfésült szónoklatokkal viseljük el a parlamenti padsorokban. Én ezt nem tudom elfogadni és hiszem, hogy az eddiginél még kevesebb értelme van bent maradni. A karzaton amúgy ugyanúgy megbüntethet K. László, de egyrészt tehet egy szívességet, másrészt a karzaton nem kell úgy tennem, mintha hajlandó lennék részt venni ebben a színjátékban. Nincs befolyásom arra, hogy a Fidesz bábjaként működő ál-Alkotmánybíróság, ál-Számvevőszék, ál-Médiatanács, ál-MTVA, ál-Ügyészség stb. eljátssza, vannak a hatalmat kontroll alatt tartó szervezetek Magyarországon. Egyetlen dologra van ráhatásom: nem játszom el, hogy van valódi parlamentünk és nem játszom el, hogy van a „Parlamentnek” még komolysága vagy tekintélye.”

Kövér László az akció után közölte, hogy az ülés megzavarása miatt Hadházyt kitiltja a mai ülésről, és a későbbi szankcionálásáról tájékoztatni fogja. Ezután közölte, hogy bár a felirat a propaganda megállítását követelte, ő mégis megadja a szót Gyurcsány Ferencnek. (Vadai Ágnes DK-s képviselő erre bekiabálta, hogy: „Ez mégis milyen megjegyzés? Hogy képzeli a házelnök? Megsérti a Ház méltóságát.”)

Hadházy tavaly ősszel is molinókkal zavarta meg Orbán beszédét, ezután a kormánypárti többség durván szigorította a képviselőkre kiszabható büntetéseket.