„Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam” - megszólalt a volt katona, aki Orosz Bernadett állítása szerint majdnem halálra verte őt

nők elleni erőszak
2020 február 20., 07:49

„A mai napig nem tisztázott számomra, hogy mi is történt valójában. Nem ittam sokat, ezt a véralkohol-vizsgálat is alátámasztja, így nem is értem, miért nem emlékszem semmire. Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt” - mondta a Borsnak az egykori katona, aki volt barátnője, Orosz Bernadett beszámolója szerint majdnem halálra verte őt. 

A nő novemberben tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségig összevert arcáról. Akkor azt írta, az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. Később részletesebben is beszámolt a történtekről, majd kiderült, hogy a férfi ötmillió forintra perli őt személyiségi jogai megsértése miatt

A férfi most azt mondta a Borsnak, hogy az eset után két nappal, november 11-én látta a sajtóban is megjelent képeket. 

„Összeszorult a szívem, és elsírtam magam, amikor megláttam. Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam. Ha így van, azt nagyon sajnálom, és természetesen vállalom érte a felelősséget. Azt azonban már akkor elképzelhetetlennek tartottam, hogy Bernadett életére törtem és fojtogattam volna, hiszen mindennél jobban szerettem.”A férfi szerint az orvosi szakvéleményből kiderült, hogy „a sérülései nem minősülnek olyan súlyosnak, mint amilyennek a nyilvánosságra hozott képeken tűnnek”.

„A fentiek tükrében nem értettem és máig sem értem, hogy miért állította, hogy az életére törtem, és hogy a sérülései életveszélyesek, illetve azt, hogy rettegnie kell tőlem. Arra hivatkozva akar börtönbe záratni, hogy »éles fegyvereket tároltam otthon«, de ő is tudja, hogy azok csak a fiam szabályosan tartott légfegyverei voltak.”Az ötmillió forintos pert szimbolikus jelentőségűnek nevezte, „mivel Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem, én pedig szerettem volna jelezni, hogy ennek az ügynek a lezárásának nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása. Nagyon sajnálom ezt a helyzetet, amibe Bernadett került, de szeretném elmondani, hogy én mindent elvesztettem, ami fontos volt számomra: Bernadettet, a gyerekeimet és a munkámat”.