18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Évtizedek óta gyűlhettek a csontok a hajdúsámsoni dögkútban

bűnügy
2020 február 21., 06:36

A belső vizsgálatok szerint évtizedek óta ott lehetett az a dögkút, amelyben a hétvégén állatvédők száznál is több állat maradványaira bukkantak, írja a Dehir.hu. Az Országos Állatvédő Alapítvány munkatársai a hétvégén értesítették a rendőrséget felfedezésükről.

link Forrás

Antal Szabolcs polgármester szerint a rendőrségi vizsgálat mellett belső vizsgálat is indult, ennek során derült ki, hogy a dögkút már évtizedek óta ott lehet, sok helyi vitte oda elpusztult kutyái, macskái, haszonállatai tetemét.

A dögkútban hét egyben levő tetemet találtak. A polgármester szerint kiderült, hogy az elmúlt időben a helyi gyepmester 8-10, a település útjain elgázolt kutya tetemét is odavitte. A gyepmesternek elvileg az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt.-vel van szerződése az elhullott állatok elszállításáról, de a cég hétvégén nem vállal szállítást. A gyepmester nem akarta az út mellett hagyni az elgázolt tetemeket, ezért vitte a dögkútra. Azt vizsgálják, hogy ez mennyire volt szabálytalan.

Antal tájékoztatása szerint a hétvége óta felszámolták, és fertőtlenítés után be is temették a dögkutat. Mindenesetre eddigi vizsgálatai alapján Antal állítja, hogy a városban nem egy "pszichopata állatgyilkos" garázdálkodik.

A Dehír kereste az ügyben nyomozó Debreceni Rendőrkapitányságot, ahol azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívántak bővebb tájékoztatást adni.