A Szent László Kórházban két hétre karanténba zárnak 11, Olaszországból hazatérő középiskolást és a kísérőiket

Egészségügy
2020 február 23., 15:41

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és a busz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Lombardia tartományban rövid időn belül megtöbbszöröződött, 90-re nőtt az igazoltan fertőzött esetek száma, és több északi tartományban is nő a betegek száma.

A magyar iskolások szálláshelye csak 13 km-re volt a lezárt területtől, a tanulók sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti térségében a pár hetes ott-tartózkodásuk alatt. Erre tekintettel és a diákok meg a magyar lakosság lehető legmagasabb szintű védelme érdekében hozta meg az NNK az említett járványügyi intézkedést – közölték.

Korábban a Belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs soron kívüli tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól.

Egészségügyi szakemberek egy római repülőtéren egy Vuhanból érkező repülő fogadására készülnek 2020. január 23-án.
photo_camera Egészségügyi szakemberek egy római repülőtéren egy Vuhanból érkező repülő fogadására készülnek 2020. január 23-án. Fotó: Aeroporto Di Roma/AFP

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt javasolja, hogy az észak-olaszországi utazást tervezők a koronavírus-járvány miatt a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek. (MTI)