Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat a koronavírus miatt

külföld
2020 február 24., 05:37

Miután vasárnap este az Olaszországból Ausztriába tartó Eurocity 86-os vonaton két koronavírus-gyanús beteget találtak, az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést a közös határon. Karl Nehammer belügyminiszter az ORF állami rádiót arról tájékoztatta, hogy a vonatot még a határ olaszországi oldalán állították meg. A szerelvény mintegy háromszáz utassal vesztegel a határon, ők a hírek szerint szabadon mozoghatnak olasz területen. Update: Ausztria fogadja az Olaszországból érkező vonatokat, csak az esti vonatot tartóztatta fel a határon.

Szombatra Iránban is keresett lett az arcmaszk, egyre többen viselik Teherán utcáin. Az iráni hatóságok 18 koronavírus-fertőzést ismertek el, de az alapján, hogy négyen már meghaltak, a fertőzöttek valós száma ennek sokszorosa lehet.
photo_camera Fotó: ATTA KENARE/AFP

Az iráni helyzet miatt előbb Örményország, majd Törökország is bejelentette: lezárják a határátkelőiket. Előbbi a szárazföldi átkelő mellett a légijáratokat is felfüggesztette a két ország közt.

Iránban a hivatalos adatok szerint eddig 8 halálos áldozata és 15 fertőzöttje van a vírusnak. Egyes vélemények szerint viszont a valós szám ezeknél jóval magasabb lehet.