Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni

külföld
2020 február 24., 20:17

A kínai Hupej tartomány központja, Vuhan város volt a lassan világjárvánnyá váló koronavírus-fertőzés forrása. A legtöbb ország az utóbbi hetekben evakuálta állampolgárait a városból, ahol járványügyi szempontból a legsúlyosabb a helyzet az egész világon. Így tett Ukrajna is, viszont egy Vuhanban élő ukrán modell, Anasztaszija Zincsenko még mindig nem hagyta el a várost.

Ennek oka, hogy egyelőre nem tudták megszervezni, hogy a kutyáját, Misát is evakuálják vele együtt.

Zincsenko a BBC-nek azt mondta, ahogyan a gyerekét sem hagyná ott, nem fogja ott hagyni a kutyáját sem. Természetesen fél a megbetegedéstől, de nem tud mást tenni, vár, amíg nem távozhat a kutyájával együtt.

A nőt már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felhívta, hogy személyesen biztosítsa arról, nem fogják magára hagyni a városban. A BBC értesülései szerint az is lehetséges, hogy különgépet küld majd az ukrán kormány a modellért és a kutyájáért.

link Forrás

Zincsenko egyébként minden nap telefonon jelentkezik a családjánál, nem is nagyon van más dolga, az utcára már nem igazán engednek senkit Vuhanban, ugyanis kijárási tilalommal is igyekeznek korlátozni a vírus terjedését. (BBC)