Letartóztattak egy szaúdi rapperlányt és a klipje összes szereplőjét, mert a mekkai nőkről mert rappelni

ZENE
2020 február 24., 13:36

Klasszikus dolog rapperként az ember szülővárosának csajait dicsérni. Ezt tette Asayel Slay szaúdi muszlim rapper is, akkora sikerrel, hogy nemcsak őt tartóztatták le az Amerika-szövetséges királyság hatóságai, hanem aranyos hangulatú klipjének összes szereplőjét is. 

A probléma valószínűleg az volt a Mekkai lány című számmal, hogy pont a Próféta szülővárosából származó nőket istenítette, ami nagyon nem tetszett a kizárólag férfiakból álló hatóságoknak. Az eset a vaskézzel irányított diktatúrában is akkora hullámokat vert, hogy közleményt adtak ki róla, amiben azzal vádolják a zenészt, hogy megsértette a város lakóinak szokásait és hagyományait.

A számban a róla szóló hírek szerint nincs semmi sértő, a kendőt viselő Asayel Slay olyanokról rappel egy kávézóban, hogy a mekkai lányok erősek és szépek. Alkohol, drog, szex vagy erőszak szóba sem kerül benne, sőt kifejezetten pozitívan szól a házasságról. Egy jellegzetes része nyersfordításban nagyjából úgy hangzik, hogy

"Nem kell más neked, mint egy mekkai lány / Na idegesítsd fel, mert megbánod / Vele összeházasodhatsz / És olyan lesz az életed, mint a paradicsomban."

A helyi hatóságok twitje szerint a letartóztatásokat Kalid bin Fejszál, Mekka hercege rendelte el. A Youtube szaúdi kérésre, szégyenteljes módon hajlandó volt eltávolítani a klipet, amit azóta valaki más újra kiposztolt, egyelőre itt nézhető meg, egyébként nem is rossz:

link Forrás