A testületi ülés elején kiosztották a helyi lapot, amiben kész tényként, kinyomtatva szerepelt, amiről csak azon az ülésen szavaztak

politika
2020 február 28., 14:29

Budakeszin nem szeretnek tökölni a demokrácia apró kellemetlenségeivel, például azzal, hogy egy előterjesztés akkor lép életbe, ha a többség meg is szavazta azt. 

Szemző Áronnak, a fideszes többségű testület momentumos tagjának a csütörtök reggel kezdődő testületi ülés elején a többiekhez hasonlóak kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss, márciusi számát. Mivel épp kezdődött az ülés, Szemző eltette az újságot és csak este, otthon lapozott bele. Ekkor vett észre valami kormeghaladót. 

A lapban ugyanis kész tényként számoltak be három olyan helyi pályázatról - az "Én Budakeszim" alkotói pályázatról, a nemzeti összetartozás helyi emlékhelyének tervpályázatáról, illetve egy személyes Trianon-történetek elmesélésére kiírtról - amikről a testület tagjai csak ezen a bizonyos ülésen szavaztak. Aminek az elején megkapták az újságot, benne a meg sem történt szavazás eredményével.

"Nonszensz" - értékelte a húzást a 444-nek Szemző Áron.

A téma azóta előkerült egyébként a Hírmondó fb-oldalán is. A pályázatokról szóló poszt alá ugyanis a helyi DK-s képviselőnő azt kommentelte be, hogy 

"A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!"

Erre a Hírmondó a következő üzenet screenshotjának a kiposztolásával reagált: