Babák: Elnézést, kutya bunkó voltam

POLITIKA
2020 február 28., 18:37

"Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom."

Ezt nyilatkozta az ATV-nek babák Mihály szarvasi polgármester.

Mint elsőként megírtuk, amikor a testületi ülésen egy ellenzéki képviselőnő szóvá tette, hogy nem hallani rendesen, amit mond és megkérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz, Babák azzal a poénnak szánt megjegyzéssel reagált, hogy

"Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom,"

Ez ráadásul nem csak kiszaladt a polgármester száján, mert később megismételte a "poént" és fülorvosi vizitet is tanácsolt neki.

Babák az ATV-nek azt mondta, hogy bár ott a helyszínen nem sérelmezték a beszólását, az "nagyon ostoba" volt a részéről.

Babák a csatornának azt is mondta, hogy a beszólása előtt úgy hallotta, mint a képviselőnő azt mondta volna, hogy tegye közelebb a mikrofont, és ha másként nem megy a hangosítás, azt tegye a szájához vagy a szájába.

Ez azonban nem hallható az ülés közzétett hangfelvételén, amit a polgármester is elismert. Babák állítása szerint az omonózus utáni napon mikrofonokat szereztek be, hogy ezentúl mindent jól halljanak az üléséken résztvevő képviselők.

Babák végül szt mondta, hogy szokott ugyan viccelődni, de ez nem az ő stílusa, mindenkitől elnézést kér, akit megbántott az ostoba megjegyzésével.