Halász Judit, Menyhárt Jenő és Oláh Ibolya is fellépnek az alternatív nőnapi koncerten a Hősök terén

POLITIKA
2020 február 28., 13:58

Varga Judit igazságügyi minisztert is felkérték beszélni a nőnapra tervezett nagy zenés civil akció kitalálói, Péterfy-Novák Éva író és Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene közösség alapítója, de még nem tudni, hogy a témában korábban többször is megnyilvánuló politikusnő vállja-e a fellépést a Hősök terén.

Sok zenészről és közéleti figuráról viszont már tudni, hogy ott lesznek március 8-án. Illetve azt is, hogy Karácsony Gergely főpolgármester elvállata az akció védnökségét.

Hogy mi ez az egész?

A kitalálói azt mesélték, hogy

"A közelmúlt megrázó eseménysorozata, és a kapcsolati- családon belüli erőszak áldozatainak általános helyzete miatt arra gondoltunk, mi lenne, ha idén a nőnap nem csak arról szólna, hogy virágot kell venni a nőknek? A 111. Nőnap szóljon arról, amiről a legelső: a nők emberi jogairól. És mi is lehetne alkalmasabb kulisszája mindennek, mint egy jótékonysági koncert".

A bevételt pedig - a technikai költségeken felül - az áldozatok megsegítésére, az ő jogi költségeikre gyűjtik. Az adományokat konkrétan a PATENT Egyesület Nőjogi Persely projektje kapja.

Arról, hogy a résztvevők mire számíthatnak, Mérőék azt írják, hogy

"És, ha már ott vagyunk, szót ejtünk arról is, hogy mi mindent kell tennünk a nők és a gyerekek biztonságáért. Hogy ne haljon meg hetente legalább egy nő és havonta egy gyerek a kapcsolati és családon belüli erőszak áldozataként, hogy ne legyen kétszázezer bántalmazott magyar nő, aki szinte semmilyen segítséget sem kap. Szóljon ez a nap arról is, hogy a virág és bonbon mellé - vagy helyett - kiállást és támogatást adunk a nőknek. Persze nem csak március 8-án."

Ez itt az esemény fb-oldala, alant meg a fellépők aktuális listája:

Iván & The Parazol
Barkóczi Noémi
Kollár Klemencz László
Kis Diána Magdolna
Likó Marcell
Menyhárt Jenő
Farkasházi Réka
Lakatos Márk
Závada Péter
Arany Timi
Kárász Eszter
Király Linda
Létay Dóra
Oláh Ibolya
Stephanie Schlesser
Szalay Kriszta
Halász Judit
Lakatos Mónika
Csermely Boggie
Balla Eszter