Medditerrán ciklon vonul át az országon

időjárás
2020 március 03., 04:01
comments 6

Jó reggelt kívánok, eső kopogására ébredhettem az ablakon. Időjárásunkat ma az ország fölött átvonuló mediterrán ciklon alakítja, ez azonban nem meleget, hanem csapadékot hoz.

Az ország hőmérsékletileg két részre szakad. A Tiszántúlon akár még 18-19 fok is lehet, az ország másik felében, Sopron környékén jó, ha 10 lesz. Az viszont legalább már elég hamar! Délelőtt Sopron és Győr környékén 8-9, a Dunántúl északi részén 10-12, a Dél-Dunántúlon akár 14-15 fok is lehet.

Az északi hegyvidékeken 6-8, az Alföldön 15-16 fok várható délelőtt. Illetve a Dunántúlon délután is, ott számottevő felmelegedésre a ciklon frontvonalában nem nagyon számíthatnak. Az ország keleti felében azonban akár 18 fokig is melegedhet, és ott szórványos napsütés mellett zivatarok is kialakulhatnak a záporok mellett.

Záporokon túl lassú, csendes esőre is számíthatunk, Budapesten például ez lesz a jellemző, az előrejelzések alapján lényegében egész nap változó intenzitással esni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.