A XVIII. kerületben koronavírusgyanús beteg sétált be az SZTK-ba, aztán távozott

Egészségügy
2020 március 06., 13:14

„Sajnos úgy tűnik, a XVIII. kerület lett az első fővárosi kerület, ahol úgy tűnik, hogy ténylegesen is megjelent a koronavírus” - kezdte péntek délutáni sajtótájékoztatóját Szaniszló Sándor, a kerület MSZP-ből épp az utóbbi napokban a DK-ba átlépett polgármestere. A polgármester beszámolója szerint a délelőtti órákban egy fejfájásra panaszkodó kerületi lakos kereste fel a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán Szakrendelőt. A beteg egyébként holland állampolgár, és elmondta azt is, hogy van egy szintén holland ismerőse, akinél „nagy valószínűséggel” koronavírus fertőzést állapítottak meg.

A beteg azonban a vizsgálat után a polgármester szóhasználatával „önkényesen” távozott a rendelőből, ezután értesítették a kerületi rendőrkapitányságot, az ÁNTSZ-t, és a Központi Operatív Törzset, ahonnan azt a visszajelzést kapták, hogy ők kézben tartják az ügyet. A rendőrség még mindig keresi a férfit.

A szakrendelő második emeletét fertőtlenítették, az intézmény vezetője azt tanácsolta, hogy aki negyed óránál tovább tartózkodtak a holland férfivel, menjenek haza, maradjanak otthon, és ha panaszuk van, értesítsék a hatóságokat.

link Forrás