A főváros kivizsgáltatja az Eszenyi Enikővel szemben felhozott vádakat

KULTÚRA
2020 március 10., 12:07

„A Főpolgármesteri Hivatal, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat képviseletében a mai napon felkérte a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot a Vígszínház működésével, vezetésével összefüggő tapasztalatokról beszámoló, az elmúlt napokban megjelent nyilatkozatok és sajtóhírek kapcsán” - írja a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

Eszenyi Enikő, a zsűri tagja, a Vígszínház igazgatója a színház- és filmművészet kategóriában odaítélt Junior Prima Díjak átadásán Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án.
photo_camera Eszenyi Enikő Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ahogy beszámoltunk róla, a Vígszínház korábbi dolgozói toxikus légkörre és verbális erőszakra panaszkodtak Eszenyi Enikő igazgatósága alatt. Hétfőn tizenöt, korábban a színházban dolgozó színész is azt írta egy közleményben, hogy részben Eszenyi miatt távoztak. 

A színház igazgatói posztjára kiírt pályázat éppen elbírálás alatt van, Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter és Csányi János is jelentkezett. A Főpolgármesteri Hivatal azt írja, a felügyelőbizottságnak a pályázattól függetlenül is

„ki kell vizsgálnia, miként biztosítják a Vígszínházban a munkavállalók alapvető jogait, védik emberi méltóságukat és szakmai integritásukat”.