A Utah Jazz második játékosáról derült ki, hogy koronafertőzött

Egészségügy
2020 március 12., 16:30

Az amerikai profi kosárligába (NBA) játszó Utah Jazz második játékosáról derült ki, hogy megfertőződött az új koronavírussal: Donovan Mitchell tesztje is pozitív lett csütörtökön, egy nappal azután, hogy a csapat centerénél, a francia válogatott Rudy Gobertnél megállapították a vírusfertőzést. Gobert pozitív tesztje után a liga azonnal lefújta az egész bajnokságot, illetve határozatlan időre elhalasztotta a meccseket.

A 27 éves, elképesztő fizikumú (tavaly és tavaly előtt az év védőjátékosának választott), 216 centis, 120 kilós Gobert esete elég világosan jelzi, hogy a vírus nemcsak idős és/vagy legyengült immunrendszerű embereket képes megfertőzni.

Az új fertőzött, a 185 centis dobóhátvéd, Donovan Mitchell még csak 23 éves, a legifjabb NBA-generáció egyik meghatározó sztárja, a Utah legeredményesebb játékosa, a liga legjobb dobói között pedig a 14. helyen áll, 24,2 pontos meccsátlaggal. Idén bekerült az All Star-csapatba is, éppúgy, ahogy Gobert.

Donovan Mitchell (balról) magyaráz csapattársának, Joe Inglesnek a Utah Jazz–Toronto Raptors meccs egyik szünetében, március 9-én.
photo_camera Donovan Mitchell (balról) magyaráz csapattársának, Joe Inglesnek a Utah Jazz–Toronto Raptors meccs egyik szünetében, március 9-én. Fotó: Melissa Majchrzak/AFP

Az ESPN értesülése szerint a Jazz játékosai arról számoltak be, hogy Rudy Gobert elég seggfej módon viselkedett, miután – közvetlenül az Oklahoma elleni meccs előtt – kiderült, hogy fertőzött. Az öltözőben szándékosan megfogdosott minden  játékost és hozzányúlt a cuccaikhoz. Sőt, két nappal korábban (ekkor viszont még nem tudhatta, hogy fertőzött), a Jazz hétfői sajtótájékoztatóján tréfásan végigfogdosta az újságírók elé kirakott mikrofonjait, diktatfonjait, egyéb hangrögzítő eszközeit. A center egyébként a sportág legmédiabarátabb játékosai tartozik, szeret és tud nyilatkozni.

A Utah Jazz valamennyi játékosa, és mindenki, akikkel érintkeztek, például azoknak a csapatoknak a tagjai, akikkel az elmúlt tíz napban játszottak, önkéntes karanténba vonultak. Tehát a Jazz csapata mellett a Cleveland Cavaliers, a New York Knicks, a Boston Celtics, a Detroit Pistons és a Toronto Raptors kosárlabdázói is elkülönítve várják a teszteredményeket. (ESPN)