Letöltendőt kaphat a zuglói gázoló, mert megint bekokózva vezetett

bűnügy
2020 március 13., 19:56

Korábban halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot T. Klára Petra ellen a VI. és VII. kerületi ügyészség, mivel a vád szerint T. 2016 novemberében kokaintól befolyásolt állapotban gázolta halálra 85 éves áldozatát, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Az ügyészség pénteken letöltendő szabadságvesztést indítványozott a nő ellen, mert a büntetőeljárás alatt megint beállva vezetett.

2019. szeptember 10-én többféle kábítószert, amfetamint, kokaint, marihuánát és pszichotróp anyagot szerzett, amelyek egy jelentős részét el is fogyasztotta, csakhogy még aznap a  XIV. kerületben rendőri intézkedés alá vonták. Ráadásul az autójában még volt a korábban megszerzett kábítószerből.

A nő nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, mivel azt az ellene folyamatban lévő más büntetőeljárás befejezéséig – amelyben később öt évet meghaladó szabadságvesztésre ítélték – bevonták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a nő ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést, közügyektől eltiltást, valamint a járművezetéstől végleges hatályú eltiltást indítványozott.

A korábbi elítélése miatt a vádlott jelenleg – a büntetés-végrehajtási intézetbe történő bevonulásáig – biztosítási intézkedés alatt áll, tartózkodási helyét nem hagyhatja el.