Emmi az iskolazárról: Tekintsük ezt egy hatalmas innovációs lehetőségnek!

oktatás
2020 március 14., 15:04

Kijött a kormányhatározat az iskolabezárásokról, amit Orbán Viktor jelentett be péntek este. Ez alapján hétfőtől indul a digitális munkarend, vagyis online kell megoldani a tananyag átadását és a követelmények teljesítését is. 

Ahogy szombaton Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is elmondta, indokolt esetben a tankerület vagy a szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyerekek napközbeni, kiscsoportos felügyeletét. A határozat előírja az iskolaigazgatók számára, hogy szervezzék meg a digitális oktatást, és munkanapokon tartózkodjanak az iskolában. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében arra kér minden „intézményvezetőt, pedagógust, tanulót és szülőt, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez nem egy kiforrott, nagy óvatossággal bevezetett oktatási reform, hanem egy vészhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. 

Ezzel párhuzamosan tekintsük ezt a változást egy hatalmas innovációs lehetőségnek, melyből a lehető legtöbbet hozzuk ki gyermekeink, jövőnk érdekében!”Az Oktatási Hivatal honlapján megjelent egy módszertani útmutató a digitális munkarendről, a tanárok és önkéntesek pedig a Facebookon kezdtek szerveződni

A kormányhatározatban azt is előírták, hogy a versenyszerűen sportoló diákok legfeljebb tízfős edzéseken vehetnek részt, és a sportkollégiumi elhelyezést, étkezést is maximum tíz fős csoportokban kell megoldani.