Csak lázmérés után lehet belépni a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyére

Egészségügy
2020 március 16., 15:50

A koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén is lesz elővizsgálati pont. Így itt a járó- és fekvőbeteg ellátást kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, és mindenkire kötelező. Ennek bevezetése miatt megnő a várakozási idő.

Külön kérik azt is, hogy várakozás közben tartsanak egymás között 2 méter távolságot.A járó- és fekvőbeteg ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a telephely sürgősségi fogadóhelyén történik, amelyet a Rippl-Rónai utcai bejárat felől lehet megközelíteni.

Az MH Egészségügyi Központ vasárnap tájékoztatott arról, hogy a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén hétfőtől elővizsgálati pontot működtet. (MTI)