Lesz magyar bokszoló az olimpián

sport
2020 március 16., 19:01

Mivel a Magyar Ökölvívó Szövetség Erdei Zsolt elnöksége alatt padlóra került, mivel szinte minden pénz elment a 840 milliós ifjúsági vb-re, kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e magyar bokszoló a tokiói olimpián. Pedig a boksz a hetedik legeredményesebb magyar sportág az olimpiákon 10 aranyéremmel.

Azonban hétfőn az 57 kilós Gálos Roland kvótát szerzett a nyári tokiói olimpiára, mivel sikerült nyolc közé jutnia a londoni európai kvalifikációs ökölvívótornán.A bajai bokszoló szombati selejtezős sikere után a nyolcaddöntőben egyhangú pontozással nyert a finn Arslan Khataev ellen, és mivel súlycsoportjában nyolc tokiói helyet osztottak, megszerezte az indulási jogot. Ezzel Gálos a magyar ökölvívás első tokiói helyét biztosította be.

A londoni versenyen többen már nem szerezhetnek kvótát, mivel a koronavírus-járvány miatt a hétfő esti program után nem folytatódik a verseny.

Ugyanakkor a koronavírus terjedése az tokiói olimpia megrendezését fenyegeti, igaz, Shinzo Abe japán miniszterelnök szombaton még azt mondta, hogy megállítják a fertőzés terjedését, és probléma nélkül megtartják az olimpiát. (via MTI)