Online oktatás indul az egészségügyben dolgozók gyermekeinek

oktatás
2020 március 16., 16:41

A KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház gyermekkórház együttműködésében indult el az a projekt, melyhez eddig több mint száz önkéntes egyetemista csatlakozott, akik a fontosabb tantárgyakból fognak virtuális tanórákat tartani az egészségügyben dolgozók gyermekeinek. 

Mint közleményükben írják, a program szervezőinek célja kettős. Egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat. 

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre.

Mint írják, az egyetemekkel megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy a hallgatóik által adott online órák beszámíthatók legyenek a kötelező gyakorlati órákba. Sőt, az úgynevezett Moodle (eLearning) rendszerben rögzített, eddigi elkészült tananyagjaikat megnyitják mindenki számára. A középiskolások ezek mintájára, tanáruk mentorálásával saját feldolgozott anyagaikat is beküldhetik, ezáltal közösségi szolgálatukat (IKSZ) arányosan igazolják.

Az egészségügyi dolgozók ezen a linken keresztül regisztrálhatnak a programba