Bizonytalan időre elhalasztják a Jóbarátok forgatását

Sorozat
2020 március 19., 12:37

Egyelőre nem forgatják le a népszerű Jóbarátok újabb részét az HBO Max-nek a koronavírus-járvány miatt. A Hollywood Reporter szerint a különkiadást jövő hétfőn és kedden vették volna fel az egykori sorozat díszletei között a Warner Bros. filmstúdió burbanki helyszínén. Azonban a járvány miatt a produkciót leállították, és legalább májusig nem folytatják a munkát.

Jóbarátok (2003)
photo_camera Jóbarátok (2003) Fotó: Warner Bros. Television/Photo12

Az amerikai járványügyi központ (CDC) ajánlása szerint kerülni kell az 50 fősnél nagyobb csoportokat, és egy filmes vagy tévés forgatás több száz főt is megmozgat.

A Jóbarátok globális népszerűsége miatt nagyon fontos volt az újonnan induló HBO Max streamingszolgáltatásnak. A Disney például olyan várva várt produkciókkal kezdte meg tavaly a streamingszolgáltatását, mint a Star Wars nyomán született Mandalorian-sorozat.

Egyelőre teljesen bizonytalan, hogy mikor mutathatja be az HBO Max a Jóbarátok új epizódját. A sorozat tíz évadát 1994-2004 között sugározták, a záróepizódot 52,5 millióan nézték az USA-ban, ezzel a 2000-es évek legnézettebb sorozatepizódja lett. Most a Netflixen látható a sorozat, ahol fiatalabb rajongókat is szerzett. Onnan azonban az HBO Max indulásával lekerül - a cég 425 millió dollárt fizetett a korábbi évadok sugárzási jogáért. (Hollywoodreporter/MTI)