Állami adományvonal és önkéntes munkát, eszközöket felajánló oldal indult

Egészségügy
2020 március 21., 09:48

Elindul a 1357-es adományvonal és a segitunkegymasnak.hu weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani - jelentette be Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint Révész elmondta, az akciócsoport feladata, hogy segítse az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat, erre hozták létre az oldalt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai, így például magánszemélyektől nem tudnak fogadni tárgyadományokat, megszűnik a karitatív szervezetek önálló adománygyűjtő vonala és helyét a 1357-es adományvonal veszi át, ahol egy telefonhívás, sms 500 forint támogatást jelent. Elindul az összefogás számlaszáma is: 11711711-22222222.