Öt kórházi dolgozó került házi karanténba Pécsen

Egészségügy
2020 március 21., 06:05

Egy orvos és négy ápoló házi karanténba került Pécsen, mert közeli kapcsolatban voltak egy koronavírusos beteggel a megyei kórházban, írja a Kesma-birodalomba tartozó bama.hu.

A lap szerint egy beteg a tüdőgyógyászati osztályon került kapcsolatba az öt kórházi dolgozóval. A bama.hu péntek esti cikke szerint aznap derülhetett ki, hogy a beteg koronavírusos, hiszen tegnap rendelték el az ápolók és az orvos járványügyi megfigyelését. Mint írják, egy 50-60 év közötti férfi a beteg, aki súlyos állapotban került a kórházba csütörtök este, majd nem sokkal később tovább is szállították a a Koronavírus Ellátó Központba, a megyei kórház T épületébe.

A Szabad Pécs már csütörtökön arról írt, hogy öt igazoltan koronavírusos beteg van Pécsen. Mivel a magyar állami hatóságok Európában egyedüliként nem teszik közzé a területi szintű jelenlétét a koronavírusnak, így csak a hasonló beszámolókból lehet tájékozódni arról, hogy az ország melyik részén milyen mértékben van jelen a betegség. (Bama.hu/Szabad Pécs)