Finnország lezárja a főváros környékét, az ország lakóinak harmadát

Egészségügy
2020 március 25., 20:56
Finnország külügyminisztere, Pekka Haavisto (balról), belügyminisztere, Maria Ohisalo (középen) és miniszterelnöke, Sanna Marin sajtókonferenciát tart a koronavírus-helyzetről március 17-én.
photo_camera Finnország külügyminisztere, Pekka Haavisto (balról), belügyminisztere, Maria Ohisalo (középen) és miniszterelnöke, Sanna Marin sajtókonferenciát tart a koronavírus-helyzetről március 17-én. Fotó: MIKKO STIG/AFP

A finn kormány lezárja a fővárost, Helsinkit is magába foglaló Uusimaa régiót, azaz tilos a belépés az ország más területein lakók számára, illetve Uusimaa lakói sem hagyhatják el a régiót. 

link Forrás

Uusima egyébként az ország legnépesebb régiója, a teljes lakosság egyharmada, 1,7 millió ember él itt. A most kihirdetett lezárás három hétre szól, utána a kormány fölülvizsgálja a helyzetet.

A legutolsó adatok szerint Finnországban eddig 880 koronavírusos esetet regisztráltak, és mindössze hárman haltak meg a betegségben. A koronavírusesetek nagy többségét a fővárosban és környékén, tehát a lezárt régióban észlelték. (Yle)