Karácsony: Nem kemény hetek, hanem kemény hónapok jönnek

Budapest
2020 március 25., 19:31

A HVG videointerjút készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki azt mondta, hogy reggel eljár otthonról, és este hazamegy, de más a munkája most, mint „békeidőben”.

Azt mondta, nem tudja, hány fertőzött van Budapesten, de Magyarország „nagyon, mélységesen” alulbecsüli, hogy hány fertőzött van valójában. Azt mondta:

„Itt nagyon kemény hónapok jönnek. Hónapok, nem hetek!”

Arra a kérdésre, hogy a városvezetők vagy a kormány kezében van-e Budapest sorsa, azt mondta, a vírus kezében vagyunk mindannyian.

Szerinte a kijárási tilalom elrendelése előbb-utóbb nélkülözhetetlen lesz.

Karácsony Gergely beszédet mond a Szabad ország, szabad város, szabad művészet címmel, a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért tartott demonstráción a belvárosi Madách téren 2019. december 9-én.
photo_camera Karácsony Gergely beszédet mond a Szabad ország, szabad város, szabad művészet címmel, a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért tartott demonstráción a belvárosi Madách téren 2019. december 9-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony azt mondta, biztos benne, hogy nagyon meg fog változni az egész világ, nem csak az ország, és szerinte ez a szörnyű helyzet miatt nagyobb figyelem jut majd az emberi életre és egészségre, mint értékre. (HVG)