Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőzödjék, ketten már meghaltak

külföld
2020 március 30., 16:11

Egy drámai kóruspróbáról számolt be a Los Angeles Times. Washington államban, ahol először szedett sok áldozatot a koronavírus az USA-ban, március 10-én megtartotta szokásos próbáját a Skagit-völgyi Kórus, abban a presbiteriánus templomban, ahol mindig is szokta. Az amatőr énekesekből álló társaság az áprilisi tulipán-fesztiválra készült, amelyen fellépésükkel színesítették volna a sok turistát vonzó programkínálatot.

Skagit-völgyi Kórus
photo_camera Skagit-völgyi Kórus Fotó: A kórus honlapja

A próba meghirdetése előtt már tudtak arról, hogy az államban felütötte fejét a koronavírus, viszont a megyéjükben addig még senki sem betegedett meg. A több mint 100 tagból így is csak 60-an mentek el a próbára, és ők is betartottak néhány óvintézkedést. Így például a templomba lépéskor fertőtlenítővel bekenték a kezeiket, egymástól a szokásosnál messzebb foglaltak helyet, nem fogtak kezet, és nem öltelték meg egymást. Egy résztvevő emlékei szerint senki sem köhögött vagy tüsszögött a két és fél órán tartó éneklés alatt.

A próbán résztvevő 65 emberből 45 megfertőzödött koronavírustól. Ketten meghaltak, hárman pedig kórházi kezelésre szorulnak. (Los Angeles Times)