Elérte az 1 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Egészségügy
2020 április 02., 16:38

A Worldometers globális összesítése alapján (magyar idő szerint) csütörtökön este elérte az 1 millió főt a koronavírus-fertőzöttek száma. A fertőzés egyre gyorsuló ütemben terjed, nincs egy hete, hogy a fertőzöttek száma még csak 600 ezernél járt.

Az összesítésben természetesen csak az igazolt fertőzések szerepelnek, a valós fertőzöttszám ennél minden bizonnyal nagyobb, már csak azért is, mert az eddigi ismereteink szerint a betegség a fertőzöttek 80 százalékánál enyhe vagy tünetmentes lefolyású.

A legtöbb fertőzött már napok óta nem Olaszországban, hanem az Egyesült Államokban van, és itt is növekszik a leggyorsabban a fertőzöttek száma, már 235 474 igazolt megbetegedést mutattak ki, míg Olaszországban a szám 115 242. Az Egyesült Államokat és Olaszországot Spanyolország követi, majd Németország és Kína.

A nemzetközi összesítés szerint eddig 51 357 igazolt koronavírus-fertőzött halt meg, a legtöbben Olaszországban, 13 915 fő. 10000 fölött van a halottak száma Spanyolországban is, a harmadik Franciaország kevesebb, mint 5000 halottal.

Reménykedésre adhat okot, hogy a gyógyultak száma is meghaladta már a 200 ezer főt, igaz, harmaduk kínai, ami érthető is, hiszen itt jelentkezett leghamarabb a vírus.