Vádat emeltek Varju Lászlóval szemben

POLITIKA
2020 április 02., 15:26

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken - áll a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményében.

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét egészen pontosan azzal gyanúsítják, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek, ha az visszalép a javára. A jelölt Horváth Imre volt, aki a 2014-ben, Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi választáson az MSZP színeiben nagy fölénnyel győzte le fideszes kihívóját.

A 2018-as parlamenti választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon a DK jelezte, hogy ők szeretnének jelöltet indítani a körzetben, mégpedig Varjút, és miután az MSZP ebbe belement, Horváth Imre kilépett a pártból, hogy függetlenként indulhasson. A mostani ügy iratai szerint Horváth visszautasította Varju ajánlatát, amiben a DK-s pénzt ígért a visszalépésért.

Az ügyben Polt már 2019 őszén kezdeményezte Varju mentelmi jogának felfüggesztését, ezt a parlament kétharmados többséggel meg is szavazta.