Anglia-szerte mobiltelefon-adótornyok lángoltak, azt gyanítják, hogy azok gyújtogatnak, akik szerint az 5G terjeszti a koronavírust

tech
2020 április 04., 17:35

Legalább három angliai településen, Birminghamben, Liverpoolban és Melling in Merseyside-ban gyulladtak ki mobiltelefonos adótornyok az utóbbi napokban, amit az tesz különösen izgalmas hírré, hogy a BBC cikke szerint a rendőrség is nyomoz az ügyben, nem függetlenül attól, hogy az esetek kapcsolatban lehetnek egy különösen képtelennek tűnő összeesküvés-elmélettel.

Eszerint a teória szerint a járvány nem véletlenül pont Vuhanból indult el, hanem azért, mert a “vírus” valójában fecskendővel beadott, a távolból irányítható, mesterségesen előállított részecskékből, ha úgy tetszik, nanorobotokból áll. Ezeket az 5G-tornyok frekvenciájával lehet aktíválni a hívők szerint, akár egy pillanat alatt megölve az áldozatokat. Ha ez nem lenne elég, a kamujárványban a repülőgépekről chemtrailek formájában leszórt okospor is szerepet játszik, bár ennek a szerepét egy kvülálló nehezen értheti meg. Ja és Vuhanban pont akkor üzemelték be az 5G-hálózatot, amikor a járvány kitört.

Az egyik - a liverpooli - égő toronyról készült videót valaki olyan szöveggel posztolta ki a Facebookra, ami erre az elméletre utalt. 

Az elmélet hívőit a legkevésbé sem zavarja, hogy a járvány egy csomó olyan országban is vadul tombol, ahol egyáltalán nincs is 5G-hálózat - például Iránban.

A teória terjesztésében kulcsszerepe volt ennek a Facebook-posztnak:

Az igazán durva az, hogy ez a képtelenség nem néhány stokk bolond szórakozása, hanem annyi ember terjeszti, hogy brit kormányszervek közösségimédia-üzenetekben magyarázzák a nagyközönségnek, hogy nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne az 5G és a járvány között. Itt van egy ilyen:

link Forrás

A három konkrét tűzeset közül az egyikben már biztos, hogy a kigyulladt torony tényleg 5G-s volt, míg a másik két esetben ez még megerősítésre vár.