Herenden fel akarnak építeni egy 27 méter magas, váza formájú kilátót. Frissítve: április 1.

idióta rekordok
2020 április 05., 13:21

Frissítés: Megjelenés után vettük észre, hogy a 24.hu-n tegnap szemlézett eredeti cikk a veol.hu-n április 1-én jelent meg, és bár semmi nem utal benne arra, hogy tréfáról lenne szó, és láttunk már ennél cifrábbakat is, de a biztonság kedvéért a cikket leszedtük a címlapról és a Facebookról. 

A fenti kép nem valami idétlen vicc, hanem a herendi önkormányzat oldaláról származó látványterv. A veol.hu megyei lap számolt be róla, hogy 

„egy 27 méter magas, herendi porcelán váza formájú kilátó megépítését tervezik a város határában.”

Jánszky Lajos László polgármester a portálnak arról beszélt, hogy a „világ legnagyobb vázája” 2023-ra készülne el, és sokat lendíthetne a porcelánmanufaktúrájáról nevezetes város idegenforgalmán, különösen, ha a közeli Veszprém elnyeri az Európa Kulturális Fővárosa címet. A polgármester szerint az lenne a cél, hogy Herend ne csak kétórás program legyen, hanem a vendégek maradjanak egy vagy két éjszakára, amivel 30-50 család megélhetését lehetne biztosítani a turizmusból.

Ahogy a megyei lap írja, „egy kilométerre a várostól van egy olyan domb, ahonnan körpanoráma nyílik a Herend-Szentgáli-medencére, a környező falvakra, illetve Veszprém, sőt a hegyek között Nemesvámos egyes részei, valamint Veszprémfajsz temploma is látható. Ide szeretnének felépíteni egy herendi vázát formázó kilátót.” (veol via 24.hu)