A szövetségi kapitány szerint összesen „körülbelül” 15 úszó és edző koronavírustesztje lett pozitív

sport
2020 április 06., 18:59

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport Tv Mai Helyzet című műsorában elmondta, összesen körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív a koronavírustesztje - írja a Nemzeti Sport. A múlt héten először Kapás Boglárkáról derült ki, hogy fertőzött, majd erről számolt be Kozma Dominik is, utánuk pedig Horváth Dávid és Bohus Richárd is bejelentették, pozitív tesztet adtak.

Az úszószövetség közben arról beszélt, hogy 9 sportolójuk tesztje lett pozitív, a Nemzeti Sport pedig 16 pozitív tesztről értesült, de azt is írták, hogy többeknek kétes eredményt hozott a vizsgálat, ezért újabb mintavételre van szükség.

Sós Csaba szövetségi kapitány most azt nyilatkozta, hogy az úszók és edzők tesztjei közül „körülbelül” 15 lett pozitív, ez egybe is vág a Nemzeti Sport értesüléseivel.

„Ilyenkor a kötelező kéthetes karantén van, amire gyakorlatilag az összes válogatott úszót kötelezte a szövetség. Pontos számot én sem tudok. Annyit tudok, hogy olyan 15 körül lett a pozitív eredmény, és közel 100 vizsgálatot végeztek el, nemcsak a versenyzőket, hanem az edzőiket is tesztelték. (...) Pontos dolgot én sem tudok, hiszen ez a járvány új, de azt tudom, hogy a válogatott tagjainak ha minden igaz, ezen a hétvégén újabb tesztek lesznek, és ez egészen addig folytatódik, amíg nem lesz mindenki negatív.”

Sós szerint a sportélet megsínyli a leállást, de a magyar sportolók nem fognak hátrányba kerülni a nemzetközi mezőnyhöz képest emiatt.

link Forrás