Felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát

bűnügy
2020 április 06., 14:08

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának.

photo_camera Fotó: Boldog István/Facebook

Polt Péter legfőbb ügyész múlt csütörtökön indítványozta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Boldog csak az MTI-nek kommentálta ügyét, mindössze annyit közölt, hogy

az ő lelkiismerete tiszta.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A gyanú szerint Boldog István a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

link Forrás

"2015-től kezdődőden Területfejlesztési Operatív Programok befolyásolásában vett részt. Egy település esetében három sikeres pályázat előmozdításában vett részt a képviselő úr a legfőbb ügyész álláspontja szerint, és ezekben közbeszerzési eljárásokat is befolyásolt. Illetve előnyt fogadott társaival együtt"

tájékoztatta az Országgyűlést a szavazás előtt a mentelmi bizottság elnöke. Hargitai János hozzátette:

"a gyanút megalapozzák lehallgatások, tanúvallomások is."