Koronavírusos lett a bronxi állatkert maláj tigrise

ÉLET
2020 április 06., 04:08
Egy maláj tigris (képünk illusztráció, nem Nadiát ábrázolja).
photo_camera Egy maláj tigris (képünk illusztráció, nem Nadiát ábrázolja). Fotó: Dan Taylor / Flickr CC BY 2.0

Pozitív lett a koronavírustesztje Nadiának, a bronxi állatkert négy éves maláj tigrise. A hírt az amerikai agrárminisztérium és a bronxi állatkertet működtető Wildlife Conservation Society (WCS) is megerősítette.

A világból már érkeztek hírek fertőzött állatokról - kutyákról és macskákról is -, de az Egyesült Államokban Nadia az első bizonyítottan koronavírusos állat.

Bár valószínűleg nincs egyedül. A WCS közleménye szerint Nadia testvére, Azul, illetve két amuri tigris és három afrikai oroszlán is köhög, de "várhatóan valamennyiük felépül". Mint írták Nadia tesztjét az amerikai nemzeti állatorvosi laboratórium is megerősítette. A nagymacskát, mint írták, csupán elővigyázatosságból tesztelték, hogy így is többet tudjanak meg a covid-19 betegség terjedéséről, és hozzájáruljanak az új típusú koronavírusról rendelkezésre álló ismeretekhez.

Bronxban amúgy már március közepén lezárták az állatkertet, a tigris ehhez képest majd két héttel később, március utolsó napjaiban kezdett tüneteket mutatni. Az amerikai agrárminisztérium a tájékoztatása szerint további tanulmányozást igényel a helyzet, hogy megértsék, hogyan hat a betegség különböző állatokra. Egyben kérték, hogy a covid-19-ben szenvedők kerüljék az érintkezést az állatokkal, beleértve házikedvenceiket is. (Via Axios)