Legkevesebb 20 átjátszótornyot rongáltak meg Angliában azok, akik szerint az 5G terjesztheti a koronavírust

külföld
2020 április 06., 17:33

Írtunk mi is arról, hogy átjátszótornyokat kezdtek el megrongálni Nagy-Britanniában, miután egyes körökben elterjedt, hogy az 5G terjesztheti a koronavírust. A Guardian által közölt hétfői adatok szerint múlt csütörtök óta legkevesebb 20 tornyot rongáltak meg vagy próbáltak meg felgyújtani.

A támadások zöme Liverpool környékén, illetve West Midlands régiójában történt. Ráadásul mivel az 5G hálózat kiépítése meglehetősen lassan halad az országban, a megrongált átjátszótornyok többsége nem is rendelkezett még az 5G-s technológiával, csak 3G-s és 4G-s hálózatok ellátására voltak képes.

A hatóságok, illetve a telekommunikációs cégek abban bíznak, hogy a támadások ritkulni kezdtek. A telekom cégek külön aggodalmukat fejezték ki a munkatársaik biztonságával kapcsolatban, mivel az utóbbi időben többször is előfordult, hogy az infrastruktúrát karbantartó szakembereket kértek számon munkájuk közben, és több ilyen jelenetet aztán az inzultálók meg is osztottak aztán a közösségi oldalakon. Becslések szerint legalább 30 hasonló incidens történt a múlt héten.

Az egyik telekomcég, az O2 ezért úgy döntött, hogy mérnökeik furgonjára felírják, hogy ezek az emberek segítenek működtetni a hálózatokat, hátha ez segít. A közösségi oldalak működtetői pedig a napokban a brit kormány képviselőivel fognak tárgyalni arról, hogy hogyan lehetne az 5G, illetve a koronavírus közötti kapcsolatokról szóló posztokat visszaszorítani.