A propagandaminisztérium szerint Orbán Facebookját többen nézik mint a közmédiát

POLITIKA
2020 április 07., 13:39

A néma miniszterelnöki bejelentést követően fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához a jobbikos Sneider Tamás, és tette fel a puhatolózó kérdést, hogy Orbán Viktor "a jövőben kívánja-e a közérdekű bejelentéseit elsőként a közmédiában megosztani?" A válasz hétfő este érkezett meg a Parlament honlapjára, "Rogán Antal miniszter megbízásából" Dömötör Csaba tollából. 

"Sokféle tényezőtől függ az, hogy a kormány tagjai milyen módon tesznek bejelentéseket, és milyen módon tájékoztatják a nyilvánosságot a legfontosabb döntésekről. Arra ugyanakkor minden esetben törekednek, hogy a legfontosabb információk az állampolgárok lehető legszélesebb köréhez eljussanak,"

kezdte az államtitkár. Dömötör szerint "a járvány időszakában az internetes felületeken történő tájékoztatás a hatékonyságon túl a biztonsági szempontokat is szolgálja."

link Forrás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda lényegileg elismerte, hogy az évi 80 milliárdból fenntartott közmédiára kevesebben kíváncsiak, mint Orbán Viktor Facebook-oldalára. Dömötör Csaba válaszát nem terhelte azzal, hogy a hangtalan bakit megmagyarázza.