Szijjártó: 5,3 millió maszk, 6 millió kesztyű és 86 ezer izolációs köpeny jött Kínából

Egészségügy
2020 április 13., 08:21

A kora reggeli órákban 6 újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

link Forrás

Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért.

A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án.
photo_camera A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án. Fotó: Botár Gergely/kormany.hu/MTI/MTVA

Azt írta, a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, ezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése. (Itt írtunk arról, hogy Kína ugyan trükközik az európai minőségre utaló CE jelzéssel, de a hozzánk érkezett gyorsteszt tényleg minősített áru.)