Gumikesztyűt loptak nagy mennyiségben kórházakból

Egészségügy
2020 április 16., 08:31

Nagy mennyiségben gumikesztyű, minimális tételben maszk és fertőtlenítőszer, illetve egy számítógép tűnt el három kórházból, derült ki a rendőrfőkapitányság tájékoztatásából, amit az Átlátszó kérésére tettek.

Halmosi Zsolt országos kórházparancsnok a múlt héten jelentette, hogy több védőfelszerelés is eltűnt a kórházakból, az Átlásztó utánakérdezett, hogy pontosan miket lovasítottak meg.

A lap kiderítette, hogy maszk és fertőtlenítő csak kis mennyiségben tűnt el a kórházakból, sebészkesztyűből viszont közel 12 ezer párt, vagyis 120 dobozt lopott el valaki.Eltűnt 2 darab 1 literes fertőtlenítőszer, 1 doboz szájmaszk (50 db/doboz), 12 darab 0,5 literes kézfertőtlenítő, 2 darab 1 literes felületfertőtlenítőszer, 2 doboz egyszer használatos sebészi szájmaszk (50 db/doboz) és 2 darab FFP1 szájmaszk. Ezen kívül az egyik kórházból még egy számítógépet is elloptak monitorral, billentyűzettel együtt.

Az ORFK nem mondta meg a lapnak, hogy melyik kórházakról van szó, de megerősítették, hogy három büntetőeljárás van folyamatban.