A kecskeméti polgármester éjszakai kijárási tilalmat vezet be a hétvégére

járvány
2020 április 17., 10:37

Péntek éjféltől szombat reggel hatig, majd szombat este tíztől vasárnap reggel hatig, és vasárnap este tíztől éjfélig tilos lesz Kecskeméten közterületen tartózkodni, jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Facebookon.

Kivételt jelent, ha valaki munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség teljesítése miatt megy ki az utcára, vagy azért, hogy sürgősségi orvosi ellátást vegyen igénybe, gyógyszertárba menjen.

Elrendelte azt is, hogy sportolni, gyalogolni, állatot sétáltatni csak egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen lehet, legalább két méter távolságot tartva.

link Forrás

„Bizonyos kérdésekben nincs módomban rendeletet alkotni, de ezekre szeretném kifejezetten kérni az érintetteket. Ezek egyike, miszerint kérem a bolti eladókat, piaci árusokat, hogy tevékenységük során hordjanak maszkot.

Kértem továbbá a rendőrséget, városrendészeket, polgárőrséget, hogy fokozott figyelmet fordítsanak minden olyan területre, amelyre jellemző a fiatalabbak nagy létszámú éjszakai csoportosulása” - írta.