Óbudán és Józsefvárosban is lezárások jönnek a hétvégén

járvány
2020 április 17., 09:22

Szombaton és vasárnap 9 és 20 óra közt lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot, írja a III. kerületi önkormányzat közleménye. Ezekre a területekre egyáltalán nem lehet majd belépni, sportolni, sétálni és kutyát sétáltatni sem.

„A lezárásra azért van szükség, mert a korábbi tapasztalatok szerint a várható látogatódömping miatt az emberek közötti biztonságos távolságot nem lehetne fenntartani.”

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Lezárások lesznek Józsefvárosban is, pénteken éjféltől nem lehet látogatni a Teleki téri, Mátyás téri, Kálvária téri és Golgota téri közparkokat, illetve a FiDo parkot, írta Pikó András polgármester a Facebookon. Nem lesz használható az Orczy Park sem.

A II. János Pál páta téren pedig a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni a járványügyi szabályok betartását. „A kutyafuttatók most nyitva maradnak, hogy elkerüljük a közegészségügyi és köztisztasági vészhelyzetet, de nyomatékosan kérem a kutyatartókat, tartsák be a járványügyi előírásokat és a felelős kutyatartás szabályait” - írta Pikó.

A kormány döntése értelmében az önkormányzatok hétvégén saját hatáskörben dönthetnek az országosnál szigorúbb kijárási korlátozásokról.