Putyin: Minden rendben lesz Isten segítségével!

Tbg
külföld
2020 április 19., 09:28

A fertőzés terjedésének megelőzésére törekednek az orosz hatóságok a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox húsvét alkalmából elmondott televíziós köszöntőjében. 

Eközben az újonnan fertőzöttek számának napi növekménye meghaladta a hatezret.

Igyekezett megnyugtatni hallgatóságát, hogy az ország vezetése magabiztosan ura a helyzetnek, és Oroszországnak megvannak a szükséges erőforrásai és tartalékai ahhoz, hogy megvédje az embereket, és támogassa a gazdaságot a koronavírus terjedése közepette.

"Minden rendben lesz Isten segítségével!" - mondta a felvételen kandalló és ikon előtt, teával, hagyományos húsvéti édességekkel megterített asztalnál ülő elnök, nyakkendő nélkül, kigombolt kardigánban.

Oroszországban egy nap alatt 6060-nal 42 853-ra nőtt az igazolt fertőzések száma a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint. A halálozások száma 48-cal 361-re, a gyógyultaké pedig 234-gyel 3291-re nőtt.

Mint az grafikonunkon látszik, jelenleg Oroszországban sokkal nagyobb ütemben nő a fertőzéses megbetegedések száma, mint az utóbbi hetek hasonlóan rossz mutatókkal rendelkező országainál, Olaszországnál vagy az Egyesült Államoknál.

(MTI/444)