Négy embernek lett pozitív tesztje az egri Idősek Berva-völgyi Otthonában

Egészségügy
2020 április 20., 14:43

Hétfőn Mirkóczki Ádám, Eger város jobbikos polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy négy embernek pozitív eredménnyel zárult a gyorstesztje az önkormányzat által fenntartott Idősek Berva-völgyi Otthonában.

Az önkormányzat önköltségen 6000 gyorstesztet rendelt, ezek közül 100 darab érkezett meg, amelyeket a városvezetés az idősotthon lakóihoz és az őket ellátó személyzethez juttatott el. A pozitív teszteredményt produkálók mindegyikénél el fogják végezni a teljes bizonyosságot adó PCR-tesztet az Országos Mentőszolgálat munkatársai - mondta Mirkózczki.

A betegek közül hárman bennlakók, egy pedig az intézmény alkalmazottja. A gyorsteszt szerint hárman már túl vannak a betegségen, ők tünetmentesek is, egy betegnél aktív még a vírus. A betegek az intézményben elkülönítették, a dolgozó személy pedig házi karanténba vonult.

A tiszti főorvos Müller Cecília hétfőn a koronainfón azt mondta, hogy 19 szociáis intézményben találtak már fertőzötteket. Az egrit nem említette, de ennek feltehetően az az oka, hogy a hivatalos teszteredmények még nem állnak rendelkezésre, és az operatív törzs csak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megjelölt laborok tesztjeit tekinti hivatalosnak. (Magyar Narancs)