Négyszázezer forintért adtak el prostitucióra két lányt

bűnügy
2020 április 20., 06:33

Két férfi elcsalt két lányt Győrbe, aztán eladták őket 400 ezer forintért egy nőnek, aki prostituáltként egy lakásba bezárva dolgoztatta őket 2018-tól, írja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata.   

A két férfi elkövető közül az egyik azzal csalta el 2018 tavaszán a két lányt, akik közül az egyik kiskorú, hogy ha elmennek Győrbe, akkor többé nem kell prostitúcióból megélniük, hanem csak főzniük, mosniuk kell egy nőre.

A két intézetben nevelkedett lány elfogadta az ajánlatot, és leutaztak Győrbe, ahol viszont eladták őket fejenként 200 ezer forintért a nőnek, aki a lakásának szobáit prostituáltaknak adta ki tízezer forintos áron.

A lányokat bezárva tartotta a szobában és erotikus képeket készített róluk, amiket aztán egy internetes oldalra töltöttek fel, ahonnan a kuncsaftok érkeztek. Az elkövetők a lányok bevételét elvették és azzal fenyegették meg őket, hogy ha nem teljesítik a kéréseiket, akkor eladják őket Budapestre még rosszabb körülmények közé.  Végül úgy sikerült megszökniük, hogy a lakásba érkező új prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

A három elkövető akár húsz évet is kaphat két rendbeli minősített emberkereskedelem, illetve prostitúció elősegítésének bűntette miatt.

(via 24.hu)