185 koronavírusos halottat jelentettek Svédországból

külföld
2020 április 21., 14:09

Az elmúlt 24 órában 185 koronavírusos beteg halt meg Svédországban - jelentették az ország hatóságai. Ez az eddigi legnagyobb, koronavírussal összefüggésbe hozható napi halálozás az országban, és 1765-re emelte teljes halottszámot. A fertőzöttek száma jelenleg 15 322 Svédországban.

Ezzel már Svédország a koronavírustól leginkább sújtott észak-európai állam, ami abból a szempontból nem is meglepő, hogy Európában szinte egyedüliként Svédország nem rendelt el széleskörű kijárási korlátozásokat, a koronavírus ellenes stratégiájuk a legveszélyeztetettebb csoportok védelmén alapszik. Ehhez képest az európai halálozási statisztikák szerint Svédországban csak a múlt héten jelent meg látható többlethalálozás a sokéves átlaghoz képest. (Guardian)

FRISSÍTÉS 17:47

Bár a nemzetközi sajtó a svéd hatóságok tájékoztatása nyomán 185 napi halottról számolt be, a svéd sajtó szerint ez a szám igazából nem a hétfőn elhunytak számát tartalmazza, hanem olyan, az elmúlt hétvégén, napokban történt haláleseteket is, amiket csak hétfőn jelentettek be.