Kirúgták a Lululemon ruhamárka művészeti igazgatóját, miután kiderült, hogy köze lehetett egy pólódizájnhoz, amit sok internetező rasszistának tartott

:-O
2020 április 21., 13:21

A Luluemon nevű kanadai ruhamárka kirúgta művészeti vezetőjét, Trevor Fleminget, mert felmerült, hogy köze lehetett egy olyan pólódizájn tervezéséhez, ami sokakat kiborított az interneten. Ez volt az a dizájn:

A pólót a magát deadringernek nevező Jess Sluder grafikus készítette és töltötte föl az Instagramra az alábbi leírással:

„Honnan jött a COVID-19? Semmi nem biztos, de azt tudjuk, hogy egy denevérnek köze volt a dologhoz. Mától elérhetőek korlátozott példányszámú karanténpólóim, link a bióban, vagy írjatok üzenetet a részletekért. Köszönet a támogatásotokért és a humorérzéketekért!”

Slunder ebbe a posztban jelölte meg Fleminget, a Lululemon művészeti vezetőjét, és Fleming is megosztotta ezt a terméket a saját Instagram-oldalának leírásában.

Az interneten, ahogy az lenni szokott, rengetegen kiakadtak, és rasszistának nevezték a dizájnt, feltehetően azért, mert kínai konyhához tartózó szimbólumokkal a vírust Kínával kapcsolja össze, és az elviteles papírdobozra az van ráírva, hogy „kösz, nem”.

Azóta Slunder és Fleming is privátra állította az Instagram-fiókját, Slunder pedig elnézést kért az alkotásért. Azt mondta, benne fel sem merült, hogy ez a rajz rasszista lenne, ezen mindenképp gondolkodnia kell még. Hozzátette azt is, hogy a karantén miatt sokat volt egyedül, lehet, hogy ez is rosszul hatott a gondolkodására.

A Lululemon pedig sietett közölni, hogy egyetlen munkavállalója sem vett részt a „szégyenletes ruhadarab” tervezésében. Ahhoz, hogy ez valóban igaz is legyen, pedig a közlemény kiadása előtt menesztették is Trevor Fleming művészeti vezetőt. (Shanghaiist)