A hétvégén sem enyhül az aszály

időjárás
2020 április 23., 11:19

A szombaton érkező hidegfront sem mérsékli az aszályt, jelentős csapadék az ország túlnyomó részén nem valószínű - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzését az MTI.

Sőt, a helyzeten ronthat, hogy az országban többfelé viharossá fokozódó szél a kiszáradt talajról széthordja majd a port vagy a homokot.

Az OMSZ középtávú előrejelzései szerint pénteken fátyolfelhős időre lehet számítani szűrt napsütéssel, 2-10 fok közötti minimum, és 21-25 fok közti maximum hőmérséklettel.

Szombaton közepesen felhős idő várható, megerősödő széllel, északkeleten időnként több felhővel az égen. Ha valamikor a hétvégén, akkor ezen a napon van a legnagyobb esély rá, hogy kialakuljanak záporok, zivatarok. A hidegfront miatt a legmagasabb hőmérséklet csak 17-23 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű, de a fagyzugokban akár mínusz 1 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 16-24 fok között alakul - áll az előrejelzésben.

Zsinórban a harmadik éve sújtja tavaszi aszály a magyar mezőgazdaságot, ennek hatásairól hosszabban írtunk ma reggeli cikkünkben.