Hahó, budapestiek! Még ma szerezzenek maszkot, mert holnap már csak maszkban vásárolhatnak

POLITIKA
2020 április 26., 05:54

Azok a budapestiek, akik eddig nem szereztek be védőmaszkot, még ma igyekezzenek ezt megtenni, mert holnaptól már kötelező lesz maszkot viselni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, illetve a budapesti boltokban, piacokon, bévásárlóközpontokban, de még a taxikban is.

A BKK az új utazási feltétel betartatásának elősegítésére Budapest tíz forgalmas csomópontján hatvanezer maszk ingyenes kiosztására készül. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak.

A BKK tájékoztatása szerint a következő napokban reggel 7-9 óra között osztják majd a maszkokat a metróállomás bejáratainál a Batthyány téren, a Deák Ferenc téren, a Nagyvárad téren, az Örs vezér terén, a Széll Kálmán téren és Újpest-központnál, valamint Kelenföld-vasútállomásnál, a Keleti pályaudvarnál, Kőbánya-Kispesten és a Nyugati pályaudvarnál.

Maszkot tehát mindenkinek viselnie kell majd a tömegközlekedési járatokon, kivéve a hat éven aluli utasokat, illetve azokat a járművezetőket, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól. (Via MTI)