Lemondott a kaliforniai tisztviselő, miután egy online tanácskozáson eldobta a macskáját

külföld
2020 április 28., 18:49

Lemondott posztjáról és elnézést kért Chris Platzer, a kaliforniai Vallejo város egyik önkormányzati biztosságának tagja, miután a múlt héten egy online meghallgatáson számítógépe kamerája elé tartott, majd elhajította a macskáját. Platzer a tanácskozás 3. órájában szót kért, de mialatt beszélt, a macskája hangosan nyávogott. Ő erre felemelte az állatot, és a kamera elé tartotta. „Először is, hadd mutassam be a macskámat” - mondta, majd elhajította az állatot, ami vinnyogva elrepült, majd egy puffanással földet ért valahol a kamerán kívül.

Az egyik tanácsnok már ekkor a kezébe temette az arcát, de a 28 perccel az eset után véget érő beszélgetésben még senki nem jelezte, hogy gondja lenne Platzer eljárásával.

Hétfőn azonban a tanácsnok lemondott a posztjáról, miután a város több hivatalnoka és választott tisztségviselője is erre szólította fel. Lemondólevelében a tanácsnok azt írta, azért döntött így, mert már nincs mögötte a városi önkormányzat támogatása, és hozzátette, hogy minden ember nehezen alkalmazkodik a koronavírus okozta helyzethez, ő sem kivétel ez alól, és elnézést kért, amiért a meghallgatáshoz nem méltó módon viselkedett, és bocsánatot kért minden kárért, amit esetleg okozott.

A helyi állatmentők kijelentették, hogy bármikor készek a tanácsnok macskája számára szerető otthont találni, tettével ugyanis Platzer méltatlanná vált arra, hogy háziállat gazdája lehessen, hiszen megbüntette a macskát, mikor az semmi mást nem tett, csak a gazdája figyelmét szerette volna felhívni magára a nyávogással. (New York Times)

(A teljes ülést ide kattintva végig is lehet nézni, a macskahajítás 2 óra 24 per után látható.)