Több fővárosi önkormányzat is nyitva tartja nyárra az óvodákat és bölcsődéket

oktatás
2020 április 28., 02:18

Két budapesti önkormányzat is bejelentette, hogy ha lehetőség adódik rá, idén az óvodákban és bölcsődékben nem tartanak nyári szünetet, és ezzel is segítik a helyi szülőket a koronavírus-járvány idején. 

A II. kerületi önkormányzatot vezető MSZP-s Őrsi Gergely Facebook-posztban jelentette be az intézkedést. 

Őrsi azt írja, hogy a munkába visszaálló szülőket szeretnék segíteni az óvodák és bölcsődék nyári nyitvatartásával, mert a jelenleg veszélyhelyzetben sok szülő szabadsága terhére maradt otthon gyermekével, így fontosnak tartják, hogy amennyiben enyhül a veszélyhelyzet, és visszamennének dolgozni, ezt megtehessék. Az is szempont, hogy ne kelljen feltétlenül a fertőzésnek leginkább kitett nagyszülőkre hagyni emiatt a gyerekeket.

link Forrás

Hasonló bejelentést tett a DK-s László Imre vezette újbudai önkormányzat is. Az önkormányzat Facebook-oldalán azt írják, hogy a járványhelyzet miatt módosítják az óvodás és bölcsődék februárban ismertetett intézményi nyári működési rendjét.

„Célunk, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a nyári időszakban az eddigiektől eltérően – a szülői igények felmérése és megismerése mellett – valamennyi intézményünk szükség szerint nyitva tartson és a családok munkába állását segítve gyermekeket fogadjon. A pontos nyitva tartásról a vészhelyzet lezárulásához Önkormányzatunk és az intézmények honlapján tájékoztatjuk a kedves szülőket” - áll a posztban.

link Forrás

Cikkünk megjelenése után az újpesti önkormányzat jelezte, hogy hasonló döntést hoztak: 

link Forrás

Időközben pedig a kormány kötelezővé tette az ügyelet biztosítását mind az óvodák, mind a bölcsődék számára.  (Index)