Nem blokkolja tovább a biciklis közlekedést a Megyeri hídon Budakalász önkormányzata

bicikli
2020 április 30., 13:50

Megváltoztatta az elmúlt hétvégéken érvényben lévő korlátozási szabályait Budakalász önkormányzata, újra le lehet gurulni hétvégén is a Duna feletti Megyeri hídról a településre, igaz, nem helyieknek csak áthaladás céljából - vette észre az Index a bejelentést a település honlapján.

A Magyar Kerékpárosklub panasza alapján mi is beszámoltunk róla, hogy a koronavírus-járvány miatt több település durván korlátozta a kerékpáros közlekedést a közigazgatási határain belül. Budakalászé az egyik példa: a Budapesttől északra fekvő település önkormányzata a Megyeri híd felhajtóján blokkolta a biciklis forgalmat, megakadályozva azok áthaladását is a hídon, akiknek eszük ágában sem volt megállni a településen. Ezzel hagynak fel a bejelentés alapján május elsejétől.

Az önkormányzat azt írta, hogy a sport- és egyéni célú kerékpározás nem akarja ellehetetleníteni, és az országos enyhülésre is reagálva módosítják korlátozásukat.

„Biztosítjuk a Megyeri hídról a kerékpáros lehajtást a 11-es út mellett haladó kerékpárúton, a Gát utca – Lupaszigeti út útvonalon. A tranzitútvonal kötelező haladási irányként értendő. Célunk a folyamatos egyéni kerékpáros-forgalom lehetővé tétele a Dunakanyar, illetve a 11-es út irányába, de a Duna-part és a lakott területek felé a lehajtásokat és a csoportosulásokat továbbra is szigorúan korlátozzuk" – írták Budakalász honlapján.