Két hónapig szünetelt a magyar sportolók doppingellenőrzése

sport
2020 május 01., 16:45

Két hónapos szünet után május első felében indulhat újra a magyar sportolók doppingellenőrzése, árulta el az Inforádiónak a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes pontos időpontot nem közölt, "mert a sportolóknak bármikor készen kell állniuk az ellenőrzésre", de elmondta, hogy az osztrák ellenőrökre vonatkozó protokoll alapján fognak dolgozni. Kijelentette: nagyon fognak vigyázni mind az ellenőrök, mind a sportolók egészségének megvédésére. Arra a kérdésre, hogy a két hónapos kihagyás nem hozta-e meg a doppingkedvet, úgy válaszolt, hogy

"nem véletlenül maradt ki két hónapnyi ellenőrzés, hanem egészségügyi vészhelyzet miatt, ami azt jelenti, hogy az edzésmunkában legalább annyira korlátozva voltak a sportolók, mint mi az ellenőrzések kivitelezésében."

Illetve szerinte a motivációt és a felkészülést sincs mihez kötni, hiszen a versenyeket rendre elhalasztották, vagy lefújták. Idén amúgy eddig négy sportoló, három birkózó és egy vízilabdázó, ügyében indított eljárást a Magyar Antidopping Csoport.