Tarlós Karácsonyról: Mikor harcolni kell, hátrahúzódik, mikor a kantinba kell menni, a sor elejére áll

Budapest
2020 május 01., 14:35

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben azt mondta, hogy "mindent megtesz annak érdekében, hogy a Pesti úti szabálytalanságok ne uralják el a belpolitikát amíg a járványon nem vagyunk túl," és, hogy Tarlós István az önkormányzati választások estéjén az ígérte, hogy nem fog aktuális budapesti ügyekbe beleszólni, vagy azokat kommentálni, a volt főpolgármester az ATV után a HírTV péntek esti műsorában is Pesti úti idősotthonról beszélt. 

"Egy főpolgármester nem teheti meg, hogy a saját intézményrendszerében bármire azt mondja, hogy ahhoz semmi közöm,"

kezdte Tarlós. Hozzátette:

"ez az örök nyafogás, ez a, mikor harcászkodni kell, hátrahúzódom, gyengélkedő vagyok, mikor a kantinba kell menni, akkor a sor elejére állok, ez nem megy."

Szerinte meg kell állapítani, hogy volt-e az idősek otthonában orvos, vagy nem volt ott orvos. "Ennek mindenképpen ki kell derülni, ez a főváros felelőssége," mondta Tarlós. 

link Forrás

A fővárosi sebességhatár-csökkentésről is megosztotta gondolatait a volt főpolgármester. Szerinte valóban szerepelt az ő vezetése alatt elfogadott mobilitási tervben hasonló, de az más területeket érintett. Tarlós itt sem hagyta ki a személyeskedést.

"Ha egy politikus csak a Facebookra hagyatkozik a kommunikációjában, az biztonságos abból a szempontból, hogy nem tud kényelmetlen kérdéseket kapni, viszont gyakran ködbe burkolja a mondanivalóját,"

mondta.

link Forrás